Utflykter

Även om Marrakech har många sevärdheter inne i staden så finns även många utflyktsmål för den som kan tänka sig att ta en tur på buss för att se något annat. Miljön omkring staden är väldigt olik något du i närheten kan se någonstans i hela Europa och att bara besöka naturen är ett utflyktsmål i sin egen klass.

Ballongfärd

ballongfärd Marrakech

Om du inte är flygrädd, vilket du inte borde vara då du troligen flyger till Marrakech så kan du ta dig en ballongfärd och se naturen och det ökenliknande område som finns utanför Marrakesh från ovan. Ballongfärden sker oftast med ett relativt få antal personer och om ni är två eller tre personer så kan ni troligen ta en privat ballongtur för en ganska billig peng om man jämför med priset att ta en ballongtur här hemma i Sverige. Det som kan vara utflyktsmålet värt är att utsikten åt alla håll blir oslagbar med i en allong. Det är alltså inte bara marken under som är fantastisk att se från ovan utan även horisontlinjen som bryter himmel från öken. Absolut ett utflyktsmål, om du inte är höjd- eller flygrädd förstås.

Jardin Majorelle museum

Något annat som tveklöst är ett utflyktsmål i Marrakech är Jardin Majorelle som är ett museum med café och trädgård. Trädgården som finns runt själva byggnaden är i en klass för sig. Med sina långa, smala, exotiska träd blandat med palmer och korta, tjocka träd samt blommor, kaktusar och andra växtligheter så blir trädgården ett intryck för livet. Oavsett om du är intresserad av trädgårdar eller inte så är Jardin Majorelles trädgård ett utflyktsmål som borde vara obligatoriskt för varje turist som åker till Marrakech. Det var Jacques Majorelle som föddes i slutet av 1800-talet som köpte en tomt som han gjorde till en fantastisk trädgård med ett fantastiskt hus. Jacques Majorelle var konstnär och ville ha någonstans att hämta inspiration. Efter att Jacques Majorelle dör i en bilolycka vid sjuttio års ålder så köper modekungen Yves Saint Laurent trädgården och håller den i skick. Idag går det att besöka trädgården, se på konst av Paul Sinoir och ta sig en kopp kaffe i caféet som finns i byggnaden. Ett utflyktsmål i Marrakech som absolut är värt sig en titt. Det tar någon timme från Marrakech stadskärna att ta sig till Jardin Majorelle.

Omgivningen

Något annat som absolut är ett utflyktsmål i Marrakech är de andra omgivningar som finns kring Marrakesh. Det finns allt från öken till bergiga landskap och floder som har en fantastisk historia. Nära till Marrakech så finns faktiskt en 110 mil lång flod som är Marockos längsta. Denna går att ta sig till med buss eller bil från Marrakech. Ska du till Marrakech så finns det som du säkert märker mängder med utflyktsmål. Oavsett vad du har för intressen eller avsikter så råder det ingen tvekan om att Marrakech är en plats med många utflyktsmål. Det relativt billigt och enkelt att med buss eller taxi ta sig till de platser eller områden man önskar och skåda de fantastiska utflyktsmål som finns. Eller varför inte ta en ridtur på en kamel och se den vackra omgivning i Marrakech?

Kamel ridning i Marrakech