Sevärdheter

Marrakech Medina City

För det första är hela Marrakesh som en saga. För dig som sett på Alladin som barn eller kanske någon film som utspelat sig i en magisk ökenstad så är Marrakesh precis likadan. Hela staden osar mystik och överallt finns byggnader, människor och mat som man aldrig skulle kunna möta på hemma i Sverige.

Omgivningarna

Sevärdheter i Marrakesh finns det många av och vad du kan göra som turist i denna fantastiska stad är att du hittar en plats med utsikt och bara insuper synen. Det finns många restauranger och platser där du kan få en magnifik utsikt över staden och omgivningen, både dag och natt. Är du i Marrakesh så måste du också på natten eller sen kväll sätta dig och ta en kopp mynta te och se på den stora natthimlen som möts av staden Marrakesh lugn och små lyktor som lyses upp. Konstrasten är magiskt och absolut en sevärdhet för dig som besökare.

Stadsmuren

Det första du ska ta dig en titt på i Marrakech är stadsmuren. Muren är flera hundra år gammal och osar av historia och mystik. Muren står kvar uatn större brister och ser precis ut som den är hämtad ur en film. Muren sträcker sig i och runt större delar av Marrakesh och vissa delar av muren är möjlig att besöka. Nästan alla kort man tar på Marrakesh mur blir bra och det är just av den anledning att det inte är vilken mur som helst utan en väldigt välbevarad och till utseende annorlunda mur.

Koutoubia moske

Det finns också en moské i Marrakesh som är en sevärdhet. Moskén är snart tusen år gammal och heter Koutoubia. Detta är en av de första byggnaderna i Marrakesh och moskén är sevärd på grund av dess arkitektur och massiva historia. Moskén Koutoubia är också en av de högsta byggnaderna i Marrakesh och går därför att se på långt håll från många delar av Marrakesh.

Marknader i Marrakesh

De många marknader som finns i Marrakesh är absolut sevärdheter. Marknaderna kan osa kryddiga maträtter och klädesmarknaderna är fulla av glänsande silkeskläder och annorlunda accessoarer. Marknaderna, som också kan kallas souker erbjuder ett stort utbud av äkta, genuin känsla av Marrakesh och Marocko. Maten i synnerhet är en upplevelse för både syn, lukt och smaksinnet och är en sevärdhet bara det.

Torget Djema El Fna

Det här är torget där allt händer. Här finns många försäljare, ormtjusare , akrobater mm. Runt om torget finns också många restauranger där man äta traditionell marockansk mat.

Ahmad al-Mansur graven

Det finns också gravar att besöka där sultanen Ahmad al-Mansur ligger begravd sedan femhundra år tillbaka. Även om man inte har någon aning vem denne sultan är så är arkitekturen i byggnaden där sultanen ligger begraven en sevärdhet i sig. Dess detaljrikedom och storhet gör att bara själva begravningsplatsen blivit ett populärt turistmål. Något som kan vara kul att veta är att man i början på 1900-talet hittade graven och restaurerade då begravningsplatsen så att den var besöksbar igen.

Palatset De la Bahia

Paletset ligger i de norra delarna av judiska delen av staden. Den är byggd på slutet av 1800-talet i traditionell marockansk stil och med mycket mosaik som finns att beskåda överallt.

Något som också är en sevärdhet i Marrakesh är en ballongfärd i områdena utanför Marrakesh. För en relativt billig peng kan du åka ballong och skåda över de ökenliknande område utanför Marrakesh där du kan se växtlighet och djurliv som du inte skådat innan.

Så oavsett vad du har med avsikt att åka till Marrakesh så finns mängder av sevärdheter. Ta dig en rejäl tur på de sevärdheter som finns och insup alla fantastiska syner och lukter som finns att ta till sig.